Vepřové maso s tykví a houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 250 g Tykev
  • 500 g Vepřové maso libové
  • 30 g Tuk
  • 200 g Houby čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 2 dl Hovězí vývar základní
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 512 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 316 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 107.1 mg
  • Draslík 494.1 mg
  • Vláknina 5275.3 mg
  • Vitamín A 5275.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3165.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V tlakovém hrnci rozškvaříme na proužky nakrájenou slaninu. Zpěníme na ni nakrájenou cibuli, vložíme na kostky nakrájené maso a vše osmahneme. Přidáme koření, sůl, podlijeme vývarem a dusíme asi 35 minut doměkka.

  • 2

    Očištěné houby nakrájíme na plátky, osolíme a na tuku je podusíme. Mladou tykev neloupeme, pouze jí nakrájíme na kostky a na oleji opečeme.

  • 3

    Udušené houby a opečenou tykev přidáme k měkkému masu, promícháme a krátce povaříme.

  • 4

    Podáváme s vařenou rýží, bramborem nebo chlebem.

Komentáře k receptu