Zelenina s holandskou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Brokolice
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mrkev kořen
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 šálek Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 299 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 189 g
  • Sodík 529 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 201.2 mg
  • Draslík 493.4 mg
  • Vláknina 11509.4 mg
  • Vitamín A 11509.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 88.7 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou, na růžičky rozebranou brokolici povaříme chvíli ve vývaru. Přidáme očištěnou, na plátky nakrájenou mrkev a vše uvaříme doměkka. Na rozehřátém oleji podusíme na kousky nakrájenou cibulku, asi 2 minuty. Žloutky, sůl, pepř a víno šleháme ve vodní lázni. Když začne omáčka houstnout, přidáme rozpuštěné máslo a citronovou šťávu. Měkkou zeleninu scedíme, upravíme na mísu a přelijeme omáčkou. Okořeníme pepřem a posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu