Litá vejce Cecília

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 13 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 60 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 25 ml Vývar drůbeží
  • 6 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 142 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 94 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 256.3 mg
  • Draslík 78 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Formičky vymažeme máslem, do každé vlijeme lžíci smetany, kterou jsme ochutili několika lžícemi drůbežího vývaru, na ni rozklepneme vejce a formičky vložíme do hrnce s vodou. Vaříme ve vodní lázni jen 3 minuty, aby vejce příliš neztuhlo.

  • 2

    Vejce vyklopíme, čímž obsah vlastně vylijeme na malý talířek a podáváme s bílým pečivem.

Komentáře k receptu