Kapucínský pudink se svařeným vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 80 g Ořechy vlašské
  • 100 g Cukr krupice
  • 20 g Strouhanka
  • 210 g Cukr moučkový
  • 80 g Piškoty dětské
  • 40 g Kakao
  • 8 ks Vaječný bílek slepičí
  • 8 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Citronová kůra
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 ks Skořice celá
  • 0.25 l Víno červené
  • 1 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1027 kcal
  • Sacharidy 113 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 202 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 96 g
  • Cholesterol 767.4 mg
  • Draslík 420.4 mg
  • Vláknina 14320.5 mg
  • Vitamín A 14320.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo utřeme se 150 g cukru, přidáme postupně žloutky a důkladně vymícháme. Přidáme kakao se zbytkem cukru, třeme a přilijeme rum. Zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků, strouhané ořechy a rozdrobené piškoty.

  • 2

    Těsto přemístíme do vymazané a vysypané formy, uzavřeme a dáme vařit do hrnce s vroucí vodou. Puding vaříme cca 60 minut. Hotový vyklopíme, přelijeme svařeným červeným vínem a podáváme.

  • 3

    Víno svaříme s cukrem, celou skořicí, kouskem citronové kůry a hřebíčkem.

Komentáře k receptu