Domácí sýr k okamžité konzumaci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 500 g Tvaroh konzumní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 5 dl Mléko plnotučné
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 5 polévková lžíce Pepř 4 barev
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 709 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 214 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 268.6 mg
  • Draslík 47.7 mg
  • Vláknina 4534.1 mg
  • Vitamín A 4534.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1487.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvaroh dáme do hluboké misky, kterou posadíme do hrnce s vodou (asi 1 litr). Takto ve vodní lázni tvaroh ohřejeme a za stálého míchání přilijeme vařící mléko (4-5 dl). Tvaroh musí být pod hladinou mléka. Mícháme a pomalu vaříme do doby, až se nám utvoří jednotná masa. Takto uvařený sýr necháme v síti okapat. Do mírně vychladlého sýru přimícháme máslo, sůl, kmín a čerstvé žloutky. Sýr dáme do formy, kterou si vytřeme rozpuštěným máslem, vysypeme nahrubo rozemletým pepřem 4 barev, sýr dáme do formy a vychladlý vyklopíme. Krájíme na plátky a podáváme.

Komentáře k receptu