Pudink ze žloutků s ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Cukr krupice
  • 150 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 20 g Cukr vanilka
  • 100 g Jahody zahradní
  • 100 g Maliny
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 1 dl Koňak vaječný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 446 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 19 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 509 mg
  • Draslík 117.2 mg
  • Vláknina 129250 mg
  • Vitamín A 129250 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky dáme do vhodné nádoby, a spolu s cukrem metlou vyšleháme do pěny. Potom nádobu se žloutky položíme do vodní, horké lázně, vložíme vyškrábanou vanilkovou dřeň. Za stálého šlehaní nad párou šleháme do zahoustnutí. Opět za stálého míchání, postupně přiléváme smetanu, šleháme přibližně 10 minut na lesklou a hladkou hmotu a odstavíme z ohně.

  • 2

    Do teplé žloutkové hmoty, přilijeme mléko s vanilkovým cukrem a dobře promícháme. Na dno dvou pudinkových mističek nalijeme vaječný koňák. Na něj rozlijeme teplý pudink a vložíme do lednice vychladnout.

  • 3

    Těsně před podáváním pudinkové porce ozdobíme čerstvými malinami, jahodami a podáváme.

Komentáře k receptu