Muškátové sušenky s vaječným likérem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 70 g Čokoláda bílá
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 40 g Cukr moučkový
  • 50 g Cukr moučkový
  • 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 4 polévková lžíce Koňak vaječný
  • 1 polévková lžíce Noe pšeničná mouka hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 237 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 31 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 55.3 mg
  • Draslík 23.6 mg
  • Vláknina 13828 mg
  • Vitamín A 13828 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílou čokoládu rozpustíme v kastrůlku v horké vodní lázni. Vmícháme máslo a když se v čokoládě rozpustí, kastrůlek vyjmeme z lázně a přidáme moučkový cukr a vaječný likér. Promícháme a náplň necháme 2 hodiny v chladu.

  • 2

    Mouku rychle zpracujeme se žloutkem, cukrem, špetkou soli, změklým máslem a špetkou nastrouhaného muškátového oříšku. Těsto vytvarujeme do koule, zabalíme do fólie a necháme 30 minut v chladu.

  • 3

    Na pomoučněné pracovní ploše rozválíme těsto na plát silný 4mm a vroubkovanou kruhovou formičkou vykrajujeme sušenky. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 8-10 minut. Po upečení necháme vychladnout.

  • 4

    Polovinu sušenek potřeme připravenou náplní a přiklopíme zbylými sušenkami. Necháme ještě 1 hodinu vychladit.

Komentáře k receptu