Nákyp z telecího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 60 g Žemle tuková
  • 160 g Telecí plec
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 6 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 441 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 372 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 223.4 mg
  • Draslík 313.3 mg
  • Vláknina 614.4 mg
  • Vitamín A 614.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemle nakrájíme na malé kostičky a zvlhčíme mlékem s rozšlehaným vejcem. Zakapeme rozpuštěným máslem, přidáme nasekanou petrželku, mleté telecí maso a sůl. Vše zlehka promícháme.

  • 2

    Směs dáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané nákypové nebo jiné vhodné formy. Formu dáme do většího kastrolu, který naplníme vodou do výšky asi 2cm.

  • 3

    Nákyp zapékáme v troubě asi 40 minut, aby se na povrchu vytvořila kůrčička.

Komentáře k receptu