Kompot z lesních plodů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 242 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 17 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 9.4 mg
 - Draslík 71.4 mg
 - Vláknina 5154.5 mg
 - Vitamín A 5154.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Borůvky, jahody a ostružiny očistíme, omyjeme a dáme do hrnce, přidáme vymačkanou šťávu z 1 citrónu a z 1 pomeranče, vsypeme vanilkový cukr, přidáme skořici, ovocné želé, hrnec položíme na sporák, přiklopíme poklicí a vše povaříme nejdéle 10 minut. Ovoce musí pustit vlastní šťávu.
 - 
                                2
Hrnec stáhneme ze sporáku, necháme chvilku stranou a potom kompot vložíme vychladit do lednice.
 - 
                                3
Do vysoké sklenice na dno dáme připravený kompot, potom řecký jogurt, znovu kompot a podáváme.