Diabetický broskvový kompot
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 66 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 5 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 317.3 mg
 - Vláknina 5004 mg
 - Vitamín A 5004 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.2 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Broskve krátce spaříme vroucí vodou a oloupeme. Překrojíme na poloviny a odstraníme pecky.
 - 
                                2
Sacharin rozmícháme ve vodě, vložíme broskve a povaříme cca 5-8 minut. Zakápneme citronovou šťávou a necháme odležet do druhého dne. Poté scedíme, roztok svaříme a broskve vložíme zpět. Ještě krátce povaříme, rozdělíme do čistých sklenic a uzavřeme.