Jablečný kompot s citronem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 294 kcal
 - Sacharidy 78 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 10 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 78 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 338.6 mg
 - Vláknina 12355.6 mg
 - Vitamín A 12355.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka omyjeme, oloupeme, odstraníme jádřince a pokrájíme na čtvrtinky. Na chvíli jaklka vložíme do vody, smíchané s citronovou šťávou, aby nezčernala. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Jablka rozdělíme do sklenic, proložíme kolečky citronu. Zalijeme nálevem, zavíčkujeme, narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 25 minut. Po vychladnutí uložíme na temném a suchém místě.