Kompotované meruňky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 328 kcal
 - Sacharidy 82 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 5 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 82 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 519.2 mg
 - Vláknina 8000 mg
 - Vitamín A 8000 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Použijeme zralé, ale tvrdé meruňky. Důkladně je omyjeme, rozkrojíme na poloviny a vypeckujeme. Rozdělíme do sklenic, přičemž rovnáme řeznou stranou dolů. Proložíme očištěnými jádry z pecek.
 - 
                                2
Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladout. Poté roztokem zalijeme meruňky. Sklenice zavíčkujeme, rozložíme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 25 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.