Kompotované mišpule
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 387 kcal
 - Sacharidy 100 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 4 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 100 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 2 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zralé mišpule přebereme, očistíme a důkladně propláchneme. Vložíme do kastrolu, zalijeme oslazenou vodou a povaříme doměkka. Poté vyjmeme, necháme okapat a rozdělíme do sklenic.
 - 
                                2
Mezitím cukr rozmícháme ve vodě, provaříme a necháme vychladnout. Roztokem zalijeme ovoce a sklenice uzavřeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 30 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.