Švestky sterilované ve vlastní šťávě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1.5 kg Švestky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 69 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 235.5 mg
  • Vláknina 4200 mg
  • Vitamín A 4200 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Použijeme zralé, ale tvrdé švestky. Důkladně je omyjeme, otrháme stopky a celé i s peckami je rozdělíme do čistých sklenic. Zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 30 minut.

  • 2

    Po vychladutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře k receptu