Fazolové lusky ve sladkokyselém nálevu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Sůl
  • 600 g Fazolové lusky zelené
  • 20 g Cukr krystal
  • 0.5 kávová lžička Pepř červený celý
  • 1 ks Křen
  • 1 ks Bobkový list
  • 1.6 l Voda pitná
  • 2 dl Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 81 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 1338 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 544.9 mg
  • Vláknina 10251.2 mg
  • Vitamín A 10251.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 107.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mladé fazolové lusky důkladně očistíme, propláchneme vodou a krátce povaříme v 1 litru vody. Po vychladnutí rozdělíme do sklenic a průběžně proložíme očištěným koprem a křenem.

  • 2

    Zbylou vodu smícháme se solí, cukrem a octem, přidáme bobkový list a kuličky pepře. Přivedeme k varu, odstavíme a necháme vychladnout. Poté nálevem přelijeme lusky. Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 30 minut od bodu varu. Po vyjmutí uchováme na chladném a temném místě.

Komentáře k receptu