Hlávkový salát sterilovaný v octovém nálevu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 21 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 103 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 17.1 mg
 - Vláknina 2358 mg
 - Vitamín A 2358 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvý salát očistíme, rozebereme, listy důkladně omyjeme a nakrájíme. Zelenou cibulovou a česnekovou nať opláchneme, pokrájíme a společně a nasekaným koprem přidáme k salátu a promícháme.
 - 
                                2
Vodu smícháme s octem a solí, přivedeme k varu, odstavíme a necháme vychladnout. Salát rozdělíme do sklenic, zalijeme nálevem a zavíčkujeme.
 - 
                                3
Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 15 minut od bodu varu. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme v temné a studené místnosti.