Hříbkový salát sterilovaný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 66 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 1306 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 772.9 mg
 - Vláknina 2885 mg
 - Vitamín A 2885 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tvrdší hříbky očistíme, důkladně omyjeme studenou vodou a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, ochutíme solí a cca 10 minut povaříme. Poté scedíme, necháme vychladnout a rozdělíme do sklenic. Mezitím průběžně prokládáme kolečky oloupané cibule.
 - 
                                2
Ve vodě rozmícháme cukr, sůl, ocet, přidáme bobkový list, kuličky pepře a nového koření a krátce povaříme. Po vychladnutí roztokem zalijeme houby. Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 20 minut od bodu varu.
 - 
                                3
Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.