Pečené vepřové maso sterilované

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 155 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Vepřové maso tučné
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 801 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 75 g
  • Sodík 131 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 166.7 mg
  • Draslík 40.9 mg
  • Vláknina 771.7 mg
  • Vitamín A 771.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme, důkladně omyjeme, ochutíme solí, kmínem, vložíme do kastrolu a ve vyhřáté troubě upečeme.

  • 2

    Mezitím nasekáme cibuli a udusíme. Poté maso umeleme, přidáme pepř, cibuli a nakrájenou petrželovou nať. Vše promícháme a rozdělíme do čistých sklenic. Zalijeme šťávou z pečení a ihned zavíčkujeme.

  • 3

    Sklenice urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu.

  • 4

    Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na studeném a tmavém místě.

Komentáře k receptu