Višně v hořčici
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 325 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 26 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 197.5 mg
 - Vláknina 3550.5 mg
 - Vitamín A 3550.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Višně dobře opereme, zbavíme stopek, opět opereme a necháme na sítu okapat.
 - 
                                2
Mezitím uvedeme do varu 600 ml vody s 500 g cukru, přidáme hořčičné semínko, koriandr a vše 3 minuty povaříme.
 - 
                                3
Poté na cedníku po částech ponořujeme do nálevu višně, necháme je ponořené jen do doby, než začne vřít, následně je okamžitě vyjmeme a necháme okapat. Je důležité, aby se višně dostaly do vařícího nálevu jen po malých dávkách, v žádném případě nesmějí popraskat.
 - 
                                4
Ovoce necháme úplně vychladnout, poté ho plníme do sklenic. Sladký kořeněný nálev přisolíme a vaříme tak dlouho, až se vyvaří na poloviční objem s medovou konzistencí. Potom do něj vmícháme hořčici se strouhaným křenem a trochu konzervačního prostředku. Vše dobře promícháme, zalijeme ovoce ve sklenicích, hned je uzavřeme a uložíme na temném chladném místě.
 - 
                                5
Takto upravené višně podáváme k různým masům nebo přidáváme do salátů.