Fíkový kompot

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Hrozinky
  • 30 g Ořechy lískové
  • 100 g Cukr krupice
  • 150 g Švestky sušené
  • 1 ks Citrony
  • 1 l Čaj černý
  • 1 kg Fíky sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 973 kcal
  • Sacharidy 242 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 38 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 242 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 2435.6 mg
  • Vláknina 60905 mg
  • Vitamín A 60905 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.8 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme si černý čaj: na 1 litr vody dáme 4 lžičky černého čaje a necháme vyluhovat minimálně 30 minut.

  • 2

    Výluh čaje scedíme a dáme do hrnce zahřát.

  • 3

    Přidáme do něj plátky chemicky neošetřeného citronu, fíky, hrozinky, sušené švestky a rozkrájené lískové oříšky.

  • 4

    Kompot přivedeme do varu, stáhneme z plotny, až vychladne opět zahřejeme, pomalu přivedeme k varu a po krátkém vaření odstavíme z plotny.

  • 5

    Fíkový kompot podáváme vlahý a podle chuti si ho osladí každý sám.

Komentáře k receptu