Kompot z lesních plodů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Borůvky
  • 20 g Cukr vanilka
  • 100 g Ostružiny
  • 100 g Jahody lesní
  • 250 g Řecký jogurt
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • 1 polévková lžíce Želé ovocné v prášku
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 242 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 17 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 9.4 mg
  • Draslík 71.4 mg
  • Vláknina 5154.5 mg
  • Vitamín A 5154.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Borůvky, jahody a ostružiny očistíme, omyjeme a dáme do hrnce, přidáme vymačkanou šťávu z 1 citrónu a z 1 pomeranče, vsypeme vanilkový cukr, přidáme skořici, ovocné želé, hrnec položíme na sporák, přiklopíme poklicí a vše povaříme nejdéle 10 minut. Ovoce musí pustit vlastní šťávu.

  • 2

    Hrnec stáhneme ze sporáku, necháme chvilku stranou a potom kompot vložíme vychladit do lednice.

  • 3

    Do vysoké sklenice na dno dáme připravený kompot, potom řecký jogurt, znovu kompot a podáváme.

Komentáře k receptu