Jablečný kompot s citronem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 350 g Cukr krystal
  • 1 ks Citrony
  • 1.5 l Voda pitná
  • 3 kg Jablka
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 294 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 10 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 338.6 mg
  • Vláknina 12355.6 mg
  • Vitamín A 12355.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka omyjeme, oloupeme, odstraníme jádřince a pokrájíme na čtvrtinky. Na chvíli jaklka vložíme do vody, smíchané s citronovou šťávou, aby nezčernala. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout.

  • 2

    Jablka rozdělíme do sklenic, proložíme kolečky citronu. Zalijeme nálevem, zavíčkujeme, narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 25 minut. Po vychladnutí uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře k receptu