Kompotovaný rybíz

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 30

Suroviny

  • 700 g Cukr krystal
  • 1 l Voda pitná
  • 3 kg Rybíz červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 146 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 275.5 mg
  • Vláknina 8600 mg
  • Vitamín A 8600 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zralý rybíz propláchneme důkladně studenou vodou, otrháme ze stopek, necháme okapat a rozdělíme do sklenic. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout. Poté roztokem zalijeme ovoce a sklenice dobře zavíčkujeme.

  • 2

    Urovnáme na mžížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře k receptu