Hovězí guláš sterilovaný

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Voda pitná
  • 1 kg Hovězí maso zadní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 316 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 221 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 106.4 mg
  • Draslík 136.4 mg
  • Vláknina 2161.7 mg
  • Vitamín A 2161.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme, důkladně omyjeme a pokrájíme na kostky. V kastrolu rozehřejeme sádlo a necháme na něm zpěnit nadrobno nasekanou cibuli. Přisypeme mletou papriku, vložíme maso, osolíme a ve vlastní šťávě necháme dusit. Občas promícháme, podlijeme vodou a dusíme do poloměkka. Ochutíme pepřem, papriku a rajčata očistíme, nakrájíme a přidáme k masu. Zaprášíme moukou a opět společně podusíme.

  • 2

    Horkou směs rozdělíme do sklenic, ihned zavíčkujeme a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na studeném a temném místě.

Komentáře k receptu