Višně v hořčici
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 325 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 1 g
- Sodík 26 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 197.5 mg
- Vláknina 3550.5 mg
- Vitamín A 3550.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Višně dobře opereme, zbavíme stopek, opět opereme a necháme na sítu okapat. 
- 
                                2Mezitím uvedeme do varu 600 ml vody s 500 g cukru, přidáme hořčičné semínko, koriandr a vše 3 minuty povaříme. 
- 
                                3Poté na cedníku po částech ponořujeme do nálevu višně, necháme je ponořené jen do doby, než začne vřít, následně je okamžitě vyjmeme a necháme okapat. Je důležité, aby se višně dostaly do vařícího nálevu jen po malých dávkách, v žádném případě nesmějí popraskat. 
- 
                                4Ovoce necháme úplně vychladnout, poté ho plníme do sklenic. Sladký kořeněný nálev přisolíme a vaříme tak dlouho, až se vyvaří na poloviční objem s medovou konzistencí. Potom do něj vmícháme hořčici se strouhaným křenem a trochu konzervačního prostředku. Vše dobře promícháme, zalijeme ovoce ve sklenicích, hned je uzavřeme a uložíme na temném chladném místě. 
- 
                                5Takto upravené višně podáváme k různým masům nebo přidáváme do salátů. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        