Rajčata sterilovaná ve slaném nálevu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 20 g Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Rajčata
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 23 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 980 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 296.5 mg
  • Vláknina 3000 mg
  • Vitamín A 3000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Menší a tvrdší rajčata očistíme, omyjeme a rozdělíme do sklenic. Sůl rozmícháme ve vodě, necháme projít varem a vychladnout. Poté roztokem zalijeme rajčata a sklenice zavíčkujeme.

  • 2

    Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 20 minut do bodu varu, případně při teplotě 90 °C po dobu 30 minut. Ihned vyjmeme a po vychladnutí uložíme v temné a studené místnosti.

Komentáře k receptu