Rajčata sterilovaná v oleji

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 20 g Sůl
  • 20 g Cukr krystal
  • 0.5 kávová lžička Hořčičné semínko
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Křen
  • 1 l Voda pitná
  • 2.5 dl Ocet kvasný lihový
  • 0.5 dl Olej rostlinný
  • 2 kg Rajčata
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 99 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 672 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 574.7 mg
  • Vláknina 6750.8 mg
  • Vitamín A 6750.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 69.4 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Použijeme menší, tvrdá rajčata. Očistíme je, omyjeme a rozdělíme do sklenic. Průběžně proložíme cibulí a křenem. Ve vodě rozmícháme ocet, cukr a sůl, přidáme hořčičné semínko a převaříme. Po vychladnutí roztokem zalijeme rajčata. Nakonec do každé sklenice přilijeme olej a zavíčkujeme.

  • 2

    Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 5 minut od bodu varu. Po vychladnutí uložíme v temné a studené místnosti.

Komentáře k receptu