Sterilovaná rajčata

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kg Rajčata
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 30 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 12 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 395 mg
  • Vláknina 4000 mg
  • Vitamín A 4000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zralá rajčata omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme dohusta. Poté prolisujeme.

  • 2

    Vzniklou kaši rozdělíme do skleniček, zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 100 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře k receptu