Hříbkový salát sterilovaný

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 20 g Sůl
  • 20 g Cukr krystal
  • 0.5 kávová lžička Nové koření celé
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 ks Bobkový list
  • 2.5 dl Ocet kvasný lihový
  • 5 dl Voda pitná
  • 1 kg Hříbky čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 66 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 1306 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 772.9 mg
  • Vláknina 2885 mg
  • Vitamín A 2885 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvrdší hříbky očistíme, důkladně omyjeme studenou vodou a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, ochutíme solí a cca 10 minut povaříme. Poté scedíme, necháme vychladnout a rozdělíme do sklenic. Mezitím průběžně prokládáme kolečky oloupané cibule.

  • 2

    Ve vodě rozmícháme cukr, sůl, ocet, přidáme bobkový list, kuličky pepře a nového koření a krátce povaříme. Po vychladnutí roztokem zalijeme houby. Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 20 minut od bodu varu.

  • 3

    Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře k receptu