Višně v hořčici

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 200 g Hořčice plnotučná
  • 50 g Hořčice Dijonská
  • 100 g Křen
  • 500 g Cukr moučkový
  • 600 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Hořčičné semínko
  • 0.5 kávová lžička Koriandr
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pomůcka ke konzervování ovoce a zeleniny
  • 2 kg Višně
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 325 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 26 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 197.5 mg
  • Vláknina 3550.5 mg
  • Vitamín A 3550.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Višně dobře opereme, zbavíme stopek, opět opereme a necháme na sítu okapat.

  • 2

    Mezitím uvedeme do varu 600 ml vody s 500 g cukru, přidáme hořčičné semínko, koriandr a vše 3 minuty povaříme.

  • 3

    Poté na cedníku po částech ponořujeme do nálevu višně, necháme je ponořené jen do doby, než začne vřít, následně je okamžitě vyjmeme a necháme okapat. Je důležité, aby se višně dostaly do vařícího nálevu jen po malých dávkách, v žádném případě nesmějí popraskat.

  • 4

    Ovoce necháme úplně vychladnout, poté ho plníme do sklenic. Sladký kořeněný nálev přisolíme a vaříme tak dlouho, až se vyvaří na poloviční objem s medovou konzistencí. Potom do něj vmícháme hořčici se strouhaným křenem a trochu konzervačního prostředku. Vše dobře promícháme, zalijeme ovoce ve sklenicích, hned je uzavřeme a uložíme na temném chladném místě.

  • 5

    Takto upravené višně podáváme k různým masům nebo přidáváme do salátů.

Komentáře k receptu