Křepelky na portském víně
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 741 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 48 g
- Sodík 603 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 160.6 mg
- Draslík 697.3 mg
- Vláknina 22039.8 mg
- Vitamín A 22039.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.9 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 48.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěné křepelky osolíme a opepříme. Na každou křepelku položíme plátek slaniny a vinný list. Převážeme nití. 
- 
                                2Připravené křepelky opečeme po všech stranách na 40 g másla dozlatova. Přebytečný tuk slijeme, přilijeme portské víno a pod pokličkou pečeme 15-20 minut. 
- 
                                3Křepelky vyjmeme, přilijeme vývar a vaříme do částečného zhoustnutí. Zbylé máslo nakrájíme na vločky a zašleháme do omáčky - už nevaříme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        