Srnčí s bylinkovými houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 20 g Olej olivový
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 500 g Houby čerstvé
  • 800 g Srnčí maso
  • 20 g Kerblík
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 ks Jalovec
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 441 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 620 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 112 mg
  • Draslík 1518.5 mg
  • Vláknina 9358.3 mg
  • Vitamín A 9358.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí svíčkovou potřeme solí a pepřem. Troubu předehřejeme na 120 °C.

  • 2

    Polovinu másla rozehřejeme v pekáči. Srnčí maso s rozmačkanými jalovčinkami a bobkovým listem osmažíme a pod pokličkou pečeme v troubě asi 15 minut.

  • 3

    Houby očistíme, otřeme, nakrájíme na plátky. V oleji a zbytku másla je smažíme asi 5 minut dozlatova, osolíme, opepříme.

  • 4

    Maso vyjmeme, nakrájíme na šikmé plátky. Upravíme na talíře a podáváme posypané houbami a lístky kerblíku.

Komentáře k receptu