Bažant po normandsku
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 837 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 49 g
- Sodík 714 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 225.7 mg
- Draslík 942.4 mg
- Vláknina 9302.5 mg
- Vitamín A 9302.5 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 70.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Bažanta omyjeme a osušíme. Zevnitř ho potřeme solí, 
- 
                                2pepřem a paprikou, zvenčí i tymiánem. Prsíčka obložíme slaninou. 
- 
                                3Rozpustíme polovinu másla a bažanta smažíme asi 15 minut. Přilijeme džus, pekáč přiklopíme. Na mírném ohni dusíme asi 60 minut. Mezitím bažanta obrátíme a průběžně poléváme vypečenou šťávou. Po hodině pekáč odkryjeme a bažanta pečeme dalších 30 minut. 
- 
                                4Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, dužinu rozkrojíme na čtvrtiny a ty nakrájíme na tenké plátky. Ihned je pokapeme citronovou šťávou. Zbytek másla rozpustíme a plátky jablek smažíme asi 5 minut. Přilijeme calvados a smetanu. Osolíme, opepříme a necháme 2 minuty odstát. 
- 
                                5Bažanta naporcujeme a podáváme s dušenými jablky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        