Pečená perlička v hořčičné omáčce
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 518 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 25 g
- Sodík 371 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 212.5 mg
- Draslík 627.1 mg
- Vláknina 189.8 mg
- Vitamín A 189.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm omytá a kůže zbavená prsíčka z perliček (nebo naporcované perličky). 
- 
                                2Maso vložíme do pekáče, osolíme, opepříme a pečeme v silně vyhřáté troubě asi 10 minut. Když do masa píchneme vidličkou, musí vytékat čirá šťáva. Přikryjeme pokličkou a necháme 5 minut odpočinout. 
- 
                                3V kastrůlku svaříme sherry na polovinu objemu. Přilijeme vývar, znovu odvaříme a přilijeme smetanu. Omáčku povaříme do zhoustnutí. 
- 
                                4Nakonec do omáčky zašleháme hořčici a nasekanou pažitku. Podle chuti osolíme a opepříme. 
- 
                                5Maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité omáčkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        