Srnčí guláš v leču

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 350 g Cibule
  • 50 g Chléb konzumní
  • 360 g Veka
  • 10 g Sůl
  • 5 g Majoránka
  • 400 g Lečo sterilované
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 10 g Pepř černý celý
  • 4 g Paprika mletá pálivá
  • 100 g Olej rostlinný
  • 900 g Srnčí maso
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 543 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 882 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 75 mg
  • Draslík 889.4 mg
  • Vláknina 6136.7 mg
  • Vitamín A 6136.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.7 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí maso omyjeme, zbavíme blan a nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, kůru ze staršího chleba nastrouháme.

  • 2

    V hrnci na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, přisypeme sladkou i pálivou mletou papriku, necháme rozpustit a přidáme kostky masa. Rychle osmažíme, aby paprika nezčernala a podlijeme troškou vody. Osolíme, opepříme celým pepřem a za občasného přilévání vody dusíme aspoň hodinu. Nyní přilijeme lečo ze sklenice, za stálého míchání přisypáváme postupně strouhanou chlebovou kůru, důkladně promícháme, přidáme česnek, majoránku a dodusíme. Podle chuti dosolíme, vyndáme kuličky pepře a odstavíme.

  • 3

    Podáváme s plátky bílé veky.

Komentáře k receptu