Srnčí kýta na žampiónech
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 608 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 34 g
- Sodík 380 mg
- Bílkoviny 65 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 41 mg
- Draslík 212 mg
- Vláknina 1039.8 mg
- Vitamín A 1039.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 41.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Slaninu nakrájíme na proužky. Žampióny očistíme, omyjeme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky. 
- 
                                2Srnčí kýtu omyjeme, osušíme, prošpikujeme ji slaninou, opepříme a osolíme. Pak ji vložíme do pekáče s rozpuštěným máslem, podlijeme pivem a trochou vody a v předehřáté troubě ji pečeme doměkka. Maso během pečení poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme vodu. 
- 
                                3Měkké maso z pekáče vyjmeme a nakrájíme na plátky. Šťávu vydusíme, osmažíme na ní nakrájené žampióny, pak ji zaprášíme moukou, naředíme vodou, dochutíme pepřem a solí a krátce převaříme. Do šťávy dáme plátky masa a krátce je prohřejeme. 
- 
                                4Srnčí kýtu na talířích přelijeme šťávou a podíváme s opečenými bramborami. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        