Jelení steak s brusinkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 335 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 4 g
- Sodík 278 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 127.5 mg
- Draslík 690.4 mg
- Vláknina 1695.8 mg
- Vitamín A 1695.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Jelení kýtu rozporcujeme na 4 plátky. Z obou stran osolíme a opepříme. Položíme na suchou rozpálenou pánev, jakmile pustí krev otočíme a opékáme doměkka. 
- 
                                2Mezitím necháme v kastrolu zkaramelizovat cukr, zalijeme vínem a přidáme brusinky. Na mírném ohni za stálého míchání několik minut provaříme, dokud se část tekutiny neodpaří. Odstavíme jakmile začne omáčka houstnout. 
- 
                                3Hotové maso rozdělíme na nahřáté talíře, přelijme omáčkou, dozdobíme brusinkami a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        