Zvěřinové knedlíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 80 g Krupice pšeničná
  • 300 g Kančí plec
  • 80 g Olej rostlinný
  • 200 g Mouka pšeničná hrubá
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 l Voda pitná
  • 1 kg Brambory
  • 0.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 570 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 303 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 98.1 mg
  • Draslík 912.5 mg
  • Vláknina 10706.5 mg
  • Vitamín A 10706.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.4 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce, scedíme a necháme vychladnout. Kančí plec vykostíme a nakrájíme na drobné kostičky, stejně jako cibuli.

  • 2

    Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso, sůl, pepř, mouku a orestujeme. Poté zalijeme vývarem a dusíme, až je maso měkké a vývar zcela vydušený.

  • 3

    Brambory oloupeme, umeleme, přidáme mouku, krupici, vejce, sůl a vypracujeme hladké tuhé těsto. Vyválíme 0,5 cm silný plát, vykrajujeme čtverce, plníme vychladlou masovou směsí, kterou do masa zabalíme a utvoříme knedlíky, které vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme zhruba patnáct minut.

Komentáře k receptu