Kančí kýta s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 600 g Kančí kýta
  • 600 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 311 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 214 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 519.1 mg
  • Vláknina 7242 mg
  • Vitamín A 7242 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a česnek nakrájíme najemno, kýtu na malé kostičky, brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Na velké pánvi zpěníme cibuli na sádle, přidáme maso a orestujeme. Poté přimícháme česnek, brambory, koření, sůl a chvilku restujeme.

  • 3

    Pokrm upravíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu