Kančí kýta na jablkách
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 522 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 13 g
- Sodík 880 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 11.3 mg
- Draslík 253.8 mg
- Vláknina 6636.7 mg
- Vitamín A 6636.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Kýtu necháme vcelku, slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme nadrobno, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu pokrájíme na osminky, česnek prolisujeme. 
- 
                                2Do pekáče vložíme kýtu, osolíme, opepříme, přidáme slaninu, cibuli, jablka, vložíme do trouby a dáme péct. Pečeme při střední teplotě asi půl hodiny, maso vyjmeme a nakrájíme na plátky. 
- 
                                3Do pekáče přilijeme trochu vývaru, rozmixujeme, přidáme česnek, červenou řepu ze sklenice, maso vrátíme do pekáče a dopečeme. 
- 
                                4Vhodnou přílohou je bramborový knedlík. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        