Těstoviny s kančím ragout

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 210 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kančí maso
  • 300 g Těstoviny Tagliatelle
  • 100 g Mrkev kořen
  • 80 g Celer řapíkatý
  • 150 g Cibule
  • 50 g Houby čerstvé
  • 50 g Slanina vepřová
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 400 ml Víno červené
  • 300 ml Hovězí vývar základní
  • 150 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián čerstvý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1065 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 117 g
  • Sodík 460 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 23.5 mg
  • Draslík 382.1 mg
  • Vláknina 8277.8 mg
  • Vitamín A 8277.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kančí maso nakrájíme na malé kousky. Celer, mrkev a cibuli nasekáme na drobné kostičky. Na pánvi rozehřejeme máslo a zeleninu dvě minuty opékáme. Přidáme nasekanou petrželku a prolisujeme k ostatní zelenině česnek.

  • 2

    Postupně k zelenině přidáváme maso, nadrobno nakrájenou slaninu a kousky hub. Směs zalijeme vínem, přidáme mouku a vaříme, dokud se víno neodpaří. Zalijeme hovězím vývarem a dochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Celou směs přikryjeme pokličkou, dáme do trouby a vaříme dvě a půl hodiny při teplotě 240°C.

  • 4

    Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu na obalu. Před podáváním těstoviny smícháme s kančí směsí, posypeme tymiánem a lehce zalijeme olivovým olejem.

Komentáře k receptu