Běloruská pečeně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kančí maso
  • 150 g Sádlo škvařené
  • 500 g Brambory
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 577 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 317 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 36.4 mg
  • Draslík 594.3 mg
  • Vláknina 7083.8 mg
  • Vitamín A 7083.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z kýty divočáka ukrojíme 4 řízky, na okraji je nařízneme, naklepeme, po obou stranách potřeme česnekem rozetřeným se solí a vložíme na pekáč s rozehřátým sádlem. Na maso rozprostřeme velkou, na kolečka nakrájenou cibuli, vše poprášíme pepřem, posypeme majoránkou a lístky koriandru a přelijeme hovězím vývarem.

  • 2

    Pekáč zakryjeme a vložíme do středně vyhřáté trouby a necháme 45 minut dusit. Asi 20 minut před koncem dušení k masu přidáme oloupané a na čtvrtky nakrájené brambory. Na talíře přendáme plátky masa, přidáme brambory, přelijeme šťávou a posypeme sekanou pažitkou

Komentáře k receptu