Zaječí kotlety
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 500 g Zaječí maso
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
 - 2 ks Jablka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 dl Víno červené
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Marmeláda šípková
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 939 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 954 mg
 - Bílkoviny 61 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 266.5 mg
 - Draslík 1412 mg
 - Vláknina 8857.5 mg
 - Vitamín A 8857.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 36.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zaječí hřbet odblaníme, omyjeme a po délce vyřízneme maso, které nakrájíme na kotlety. Naklepeme je a křížem protkneme slaninou. Osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a zprudka opečeme na másle - ne zcela propečeme.
 - 
                                2
Šťávu zaprášíme moukou, zalijeme červeným vínem, přidáme worcester a kapku citronové šťávy. Vše svaříme.
 - 
                                3
Do vykrojených půlek jablek dáme šípkovou marmeládu, podusíme a obložíme jimi kotlety, které nakonec přelijeme šťávou.