Zaječí s hrozny a kořením
Suroviny
- 500 g Bramborová kaše
 - 400 g Hroznové víno
 - 150 g Slanina vepřová
 - 80 ml Olej olivový
 - 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 200 ml Víno červené
 - 100 ml Brandy peach
 - 0.5 kávová lžička Tymián sušený
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Bobkový list
 - 2 ks Hřebíček
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 kg Zaječí maso
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1038 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 57 g
 - Sodík 899 mg
 - Bílkoviny 64 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 269.3 mg
 - Draslík 1735 mg
 - Vláknina 10112.5 mg
 - Vitamín A 10112.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hřbety pokapeme citronovou šťávou a v lednici je necháme dvě hodiny marinovat. Pak je potřeme česnekem, osolíme, opepříme, pokapeme brandy a vínem. Hřbety necháme dalších šest hodin marinovat.
 - 
                                2
Maso necháme poté okapat a zlomíme hřbetní kosti. Maso vložíme do pekáče, zakapeme olejem, přikryjeme slaninou, kolečky cibule a mrkve, bobkovým listem, hřebíčkem a tymiánem, podlijeme ho marinádou a pečeme v troubě na 220 stupňů C do červena.
 - 
                                3
Z hřbetů poté odstraníme slaninu a zabalíme je do alobalu, aby nevychladly. Výpek zbavíme tuku, hřebíčku a bobkového listu, polovinu rozmixujeme se zeleninou, smetanou, solí a pepřem, chvíli omáčku povaříme. Do druhé poloviny výpeku přidáme hroznové víno a prohřejeme.
 - 
                                4
Maso podáváme se slaninou, bramborovou kaší, omáčkou a hroznovým vínem.