Hříbky se smetanovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Houby čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 0.25 l Smetana 16% (pochoutková)
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 265 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 130 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 43.3 mg
  • Draslík 914.6 mg
  • Vláknina 12137 mg
  • Vitamín A 12137 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné hříbky nakrájíme na čtvrtky.

  • 2

    Na másle podusíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme hříbky, osolíme a zvolna dusíme ve vlastní šťávě. Později přilijeme trochu vody.

  • 3

    Když se šťáva odpaří na polovinu, přilijeme smetanu smíchanou s moukou, přisolíme a chvíli dusíme.

  • 4

    Podáváme s bramborami nebo jako přílohu k bílému masu.

Komentáře k receptu