Hříbky se zakysanou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Zakysaná smetana
  • 500 g Hříbky čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 195 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 252 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 38.2 mg
  • Draslík 700.2 mg
  • Vláknina 2570.4 mg
  • Vitamín A 2570.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hříbky očistíme, případně překrojíme na poloviny.

  • 2

    Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme do ní hříbky, osolíme a opepříme. Houby obložíme oloupanou, na plátky nakrájenou cibulí, zalijeme rozmíchanou zakysanou smetanou a posypeme nasekanou petrželkou.

  • 3

    Zapékací mísu přiklopíme pokličkou a pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě 20-30 minut.

  • 4

    Můžeme podávat s různě upravenými bramborami nebo s čerstvým chlebem a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu