Červené zelí dušené s vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Zelí hlávkové červené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 0.25 l Víno červené
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 6 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 229 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 152 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 5.5 mg
  • Draslík 609.7 mg
  • Vláknina 11125.2 mg
  • Vitamín A 11125.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 128 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí jemně nakrájíme, zakapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, přidáme kmín a necháme 30 minut zakryté marinovat.

  • 2

    Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme zkaramelizovaný, trochou vody zalitý cukr, přilijeme víno a přimícháme zelí.

  • 3

    Dusíme na mírném ohni asi 45 minut.

Komentáře k receptu