Červené zelí dušené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Zelí hlávkové červené
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Jablka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 5 polévková lžíce Víno červené
  • 0.13 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 120 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 111 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 0.4 mg
  • Draslík 556.1 mg
  • Vláknina 10640.8 mg
  • Vitamín A 10640.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 111 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jemně nakrájenou cibuli osmažíme s cukrem na sádle. Omyté zelí jemně nakrájíme, přidáme k osmažené cibuli, osolíme a dusíme. Jakmile je zelí poloměkké, přidáme hrubě nastrouhané jablko a dodusíme. Poté přimícháme lžičku mouky, dle chuti zelí okyselíme octem a krátce povaříme. Na závěr přilijeme víno a vše krátce povaříme.

  • 2

    Podáváme k pernaté zvěřině, k sekané pečeni anebo k vepřovému masu.

Komentáře k receptu