Dušené červené zelí se zakysanou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Zelí hlávkové červené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Jablka
  • 4 ks Hřebíček
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 dl Zakysaná smetana
  • 2 šálek Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 200 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 194 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 13 mg
  • Draslík 828.6 mg
  • Vláknina 16372.3 mg
  • Vitamín A 16372.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 151.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté zelí nakrájíme na širší proužky. Omytá jablka zbavíme jádřinců, pokrájíme na čtvrtky, cibuli oloupeme a vpíchneme do ní hřebíčky.

  • 2

    Zelí, jablka a cibuli okořeníme muškátovým květem, vložíme na pařáku do tlakového hrnce, vaříme v páře na mírném ohni asi 45 minut.

  • 3

    Cibuli odstraníme, zelí vložíme do hlubší mísy, zalijeme trochou okyselené a osolené vody (nebo nálevem z kysaného zelí), vmícháme zakysanou smetanu, ihned podáváme.

Komentáře k receptu