Kedlubny zapečené se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Kedlubna
  • 0.5 šálek Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 129 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 294 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 19.9 mg
  • Draslík 292 mg
  • Vláknina 5400 mg
  • Vitamín A 5400 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané kedlubny nakrájíme na hranolky, osolíme je a dusíme na másle podlité trochou vývaru. Šťávu necháme vydusit, ale kedlubny nesmějí příliš změknout.

  • 2

    Zapékací mísu vymastíme máslem, vložíme do ní kedlubny a zalijeme je smetanou smíchanou s nastrouhaným sýrem. Zapečeme v troubě.

  • 3

    Podáváme s toasty jako předkrm.

Komentáře k receptu